Europaskolan Strängnäs

Europaskolan Strängnäs – en friskola för dig som vill lite mer

Vill du bli väl förberedd för högskolan och framtidens jobb, både i Sverige och andra länder? Europaskolan Strängnäs är en friskola för dig som vill lite mer. Här lär du inte bara för skolan utan för livet. Du får tidigt kontakt med företag, föreningar och högskola. Europaskolan Strängnäs ger dig nyckeln – både till Europa och framtiden.

Europaskolan Strängnäs är ett kvalitetsgymnasium mitt i den historiska lärostaden. Alldeles vid Mälaren ligger vårt stadscampus, lagom stort för att alla ska lära känna varandra.

På vår skola finns en speciell stämning, Europaandan. Här respekterar vi varandra, och här ska du känna dig välkommen och trygg. Allas lika värde är vår gyllene regel.

Hos oss kan du välja mellan sex gymnasieprogram, bland annat Företagsprogrammen och spetsutbildningen Science. Engagerade, högutbildade lärare och en inspirerande studiemiljö gör din gymnasietid till något speciellt. Är du själv studiemotiverad, nyfiken och öppen för nya lärdomar är detta skolan för dig.

Vår profil är Europaorientering och samhällsorientering. Öka dina kunskaper om Europa och känslan av att vara en europé. Utöver studierna väntar ett spännande föreningsliv, gästföreläsningar och resor till Europa.

Dagspendla hit eller bo här. Strängnäs bjuder på ett rikt kultur- och friluftsliv, historisk miljö och närhet till både storstad och natur.

Välkommen till Europaskolan Strängnäs!